Hårvård: Experternas råd för skadat hår!

Många kvinnor behöver inte längre leva med skadat hår. Idag hittar du enkelt lösningar för hårvård online! Den här artikeln är för dig som vill ta kontroll över ditt hårs hälsa igen. Vi tipsar även om de bästa hårvårdsprodukterna på marknaden!HOW TO APPLY HAIR CARE PRODUCTS

I den här artikeln:

Vad orsakar skadat hår?

Bästa schampot för torrt hår.

Mitt hår är skadat – Tips och tricks!

Vad orsakar skadat hår?

Det finns många anledningar att ditt hår kan vara skadat. Hårvårdsprodukter av låg kvalitet är ofta boven i dramat. När du använder produkter är det viktigt att du hittar en balans som passar ditt hår.

Skadat hår? Tänk på det här:

Klor, solsken och saltvatten kan skada håret. Tvätta håret direkt efter bad i klor eller saltvatten för att undvika skada eller missfärgning av håret. Använd gärna en solhatt eller produkter med UV-skydd om du ska vistas mycket i solen.

Överanvänd inte schampo eller andra hårvårdsprodukter.

Återfukta, återfukta och återfukta!

Använd hårbehandling minst en gång i veckan för att få ett livligare och vackrare hår.

Hårprodukter som hjälper både dig och miljön.

Det finns massvis av hårprodukter online, ibland kan det vara svårt att veta vilken som passar ditt hår bäst. Här får du några värdefulla tips att tänka på https://eyracure.com:

Använd rätt produkter som stärker håret istället för att skada det. Dessa hårprodukter är särskilt framtagna för att ge liv till skadat hår.

Många produkter på marknaden erbjuder tillfälliga resultat. De fokuserar mer på känslan när du använder produkten än själva resultatet. Sulfater och parabener är vanliga kemiska tillägg i hår produkter. Du som lever med torrt eller skadat hår bör vara särskilt försiktig för dessa typer då de kan torka ut din hårbotten.

Ditt hår består av naturliga oljor och fetter, därför är det logiskt att du ska använda produkter som speglar detta. Ifall att ditt hår är skadat från färgning så kan du läsa mer om bra schampo för färgat hår här.

Är ditt schampo miljövänligt?

Miljövänligt schampo och miljövänliga hårvårdsprodukter är ett måste i 2021. Vegansk hårvård har också exploderat på senaste år. Se till att välja produkter som fungerar både för dig nu, och i framtiden. Läs mer om fördelar med miljövänliga hårprodukter.

Tips och tricks för hår som går av:
Många kvinnor har torrt och frissigt hår. Det beror ofta på felanvändning av produkter eller färgning som har för stor påfrestning på hårets känsliga strån. Här listar vi några enkla tips på dina hårfrågor!

Mina toppar går av:

Att håret går av är inte kul. Men inte heller helt ovanligt. Ofta beror det på både yttre och inre orsaker när håret går av. både hårprodukter och kost kan alltså ha en del i spelet. Frisk hår kan också gå av, värmeverktyg eller färgningar är ofta den yttre orsaken.

Om ditt hår har gått av så finns det saker du kan göra: Schamponera endast hårbotten nån enstaka gång i veckan. Använd rikligt med balsam ofta för att fukt-göra och tvätta håret i kallare vatten så att det inte torkar ut.

Mitt hår är skadat och frissigt:

Frissigt hår kan kännas hopplöst! Men det finns smidiga lösningar på dina problem. Att håret blir frissigt beror på att håret blir fuktigt, för att undvika detta kan du använda produkter med naturliga oljor som skyddar ditt hår.Därför rekommenderar vi att du använder schampo varsamt. Schamponera inte in hela håret, utan massera endast hårbotten och krama ut schampot genom håret när du sköljer. Bona sedan om håret igen med en härlig dos balsam som mjukgör och skyddar håret. Låt hårbehandling bli din nya bästa vän! Unna ditt hår åtminstone en behandling i veckan.

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig en bättre förståelse över din hårvård.

Påbörja en skonsamt hårbehandling redan idag, så att både du och ditt hår kan vara lyckliga!

Du hittar skonsamma och miljövänliga hårvårdsprodukter här!